Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säker ÖIK-seger

Jodå, visst blev det en "Chad-effekt".

ÖIK vann med 8–2 mot jumbon Kovland – och bröt därmed en sex matcher lång förlustsvit.

En av de tyngsta perioderna i ÖIK:s nutidshistoria är över. Man har förlorat sex raka matcher och inte vunnit en match sedan13 oktober, hemma mot Piteå.

Nu är "förbannelsen" bruten och kanske var det en Chad Wiseman-effekt som banade väg?

– Ja, kanske. Han kom in med ny, fräsch energi, från en annan miljö. Det var kanske det som bidrog, säger tränaren Markus Åkerblom.

– Det är bättre att ta in en ny spelare än att sparka tränaren.

Har du funderat på att sluta?

– Nej, absolut inte. Men något måste hända när man förlorar så mycket.

Chad Wisemans debut slutade tre målpass, men här är det som kanske var viktigare; Hans kedjekompisar Johan Skiöld och Pontus Dünesius fick ett lyft.

– För dem blev det verkligen en förändring. De kände sig nog, så att säga, utvalda, när de fick spela i samma kedja. Det syntes att de växte av Chads närvaro.

Hur ser du på hans debut?

– Helt okej med tanke på förutsättningarna, att han inte varit på is på ett par dagar innan han kom hit. Men jag tror att han har ganska långt till en formtopp.

ÖIK vann på sin större kvalitet. Frånsett läget vid 2–1, där det såg lite darrigt ut, växte ÖIK i spelstyrka. Sista perioden vanns med 4–0.

– Vi fick spela ut och fick även utdelning, något vi saknat tidigare. Vi är jätteglada över segern.

Åkerblom var glad över mycket, inte minst Patric Juels insats.

– Återigen en ung kille som kommer in och spelar bra. Han hade 2+1. Dessutom måste jag berömma Johan Berge. Han hade inte mycket att göra, men var otroligt trygg.

Segern gör det förstås också lättare att tackla helgens långresa till Kiruna och Kalix.

Kovland-ÖIK
2–8 (0–2, 2–2, 0–4

Första perioden: 0–1 (5.57) Tobias Carlsson (Juel), 0–2 (6.19) Pontus Dünesius (Wiseman/Skiöld).

Andra perioden: 1–2 (2.41) Adam Larsson (Nordlund/Bergström), 1–3 (3.58) Pontus Dünesius (Runesson/P Larsson), 1–4 (8.07) Johan Skiöld (Wiseman/Juel), 2–4 (19.24) Christopher Erixon (Nilsson/Grahn).

Tredje perioden: 2–5 (0.44) Kristoffer Rödin (Skiöld), 2–6 (14.21) Patric Juel, 2–7 14.58) Erik Näslund (Skiöld), 2–8 (15.07) Tobias Carlsson (Wiseman/Dunesius).

Skott: 28–38 (7–12, 8–17, 13–9).

Utv: Kovland: 4x2. ÖIK: 4x2.

Publik: 134.