Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkerhetsansvarige: "Olyckligt att det händer"

Den ilskna stämningen på läktarplats var beklaglig men hör inte till vanligheterna menar säkerhetsansvarige i Assyriska.

Säkerhetsansvarige i Assyriska FF, Fehmi Tasci beklagar den hätska stämningen under slutdelen av matchen mellan Assyriska och ÖFK, men vill inte gå in på huruvida det funnits brister i säkerhetsarbetet.

– Vi har haft för- och eftermöte som alltid där vi går igenom vad som är bra och mindre bra och hur vi ska förbättra oss arrangemangsmässigt. Jag hänvisar till rapporten, säger Fehmi Tasci.

Hemmasupportrarnas ilska var främst riktad mot domare Christian Moen men den drabbade även andra, så som incidenten där Daniel Kindbergs son fick ta emot flera spottloskor.

– Det är olyckligt att det händer. Det brukar inte hända. Våra publikvärdar och vakter har inte märkt något. Jag har en haft dialog med Daniel (Kindberg). Det har undersökts, men ingen uppmärksammade det som hade hänt, menar Fehmi Tasci.

– I vanliga fall är vi en av de bästa när det gäller gästvänlighet gentemot motståndarlagen. Frustrationen som fanns på läktarna var inte gentemot gästerna. Vi brukar vara ha en familjär publik och strävar efter att det ska vara en folkfest, men ibland blir det intensivt med mycket känslor.

Är du överraskad om ÖFK skickar en anmälan till fotbollsförbundet?

– Jag kan inte gå in på det. Det är inte vår sak att avgöra. Som sagt så har jag pratat med Daniel och jag tror vi förstår varandra och hur olika klubbar jobbar på olika sätt. Vi har respekt för varandra. Vi sitter ju alla i samma båt.