Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sällström försvararar Carlsson

Gerhard Carlsson förnekar att han vetat om sitt tidigare medlemskap i högerextrema Nationaldemokraterna. Och enligt riksdagsman Sven-Olov Sällström (SD) är förtroendet för kommunpolitikern orubbat.

Annons

Sverigedemokraternas riksdagsman Sven-Olov Sällström vill ogärna diskutera uppgifterna om att Gerhard Carlsson tidigare har stått listad som medlem i Nationaldemokraterna men går med på att ge en kort kommentar.

– Jag har pratat med Gerhard Carlsson om det här och har ingen anledning att tvivla på det han säger, säger Sven-Olov Sällström.

Enligt honom rör det sig om ett missförstånd där Gerhard Carlsson kan ha blivit felaktigt registrerad efter ett telefonsamtal. Eller att det varit en situation som liknar den SD drabbades av före valet, där alla som hade kontaktat partiet för att få informationsmaterial anklagades för att vara medlemmar.

– Det är allt jag har att säga om det här fallet, säger Sven-Olov Sällström.