Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sällström (SD) struntade i tv-licensen

Riksdagsledamoten Sven-Olof Sällström (SD) från Östersund betalar inte radio- och tv-avgiften. Det rapporterar Aftonbladet i dag.

– Jag har ingen tv hemma, säger han till tidningen.

En kartläggning som Aftonbladet har gjort visar att 347 av 349 riksdagsledamöter betalar radio- och tv-licensen, men två personer inom Sverigedemokraterna är de enda som inte gör det. Den ena är Sven-Olof Sällström, som är bland annat har jobbat som officer i Östersund och som nu är Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson.

Han säger att han har bott inneboende men att han nyligen köpte en bostadsrätt. I den bostaden betalar han inte avgiften.

– Jag har ingen tv hemma, säger han.

När han får förklarat för sig att han ska betala om han har en smart telefon, surfplatta eller dator utvecklar han svaret.

– Däremot har jag skaffat en smartphone som kan ta emot tv-sändningar. Därför har jag anmält tv-innehav.

Så du kommer att betala?

– Absolut.

Den andra riksdagsledamoten som inte betalar tv-avgiften är Julia Kronlid (SD).

En vidare granskning av Sverigedemokraternas partistyrelse visar att styrelseledamoten Hanna Wigh och suppleanten Pavel Gamov inte heller betalar.