Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salos kovändning – stannar i Leksand

Tommy Salo stannar som sportchef i Leksand.
Beslutet kom efter ett krismöte mindre än ett dygn efter att han sagt upp sig.
– Vi har löst problemet i dag och vill ta Leksand framåt nu, säger Salo.

Karusellen i krisklubben, poänglös jumbo efter fyra SHL-omgångar, började i måndags eftermiddag. Då avslöjade Dalarnas Tidningar att Salo sagt upp sig efter en konflikt med tillträdande vd:n Kjell Kruse, som börjar sitt jobb den 1 oktober.

– Det går inte att samarbeta med en person som lägger sig i precis allt, sade Salo till tidningen.

Det fick Leksands styrelseordförande Anders Holst att kalla Salo och Kruse till ett krismöte på tisdagsmorgonen. Ett möte som ledde till att Salo blir kvar.

"Inga stora saker"

TT: Vad hade utlöst konflikten?

– Det var väl i grunden inga stora saker, utan framför allt kommunikativt. Man kunde ha hanterat det bättre kommunikationsmässigt internt för att undvika missförstånd. Så det var inga stora saker som låg i botten och vi har lagt upp allt på bordet och rett ut det. Det finns inga meningsskiljaktigheter, säger Holst.

Tommy Salo berättar för kvällstidningarna vad som fick honom att säga upp sig.

– Jag hade en plan för vad jag skulle göra och jag blev stoppad. Det problemet ville jag ha löst. Problemet hade inte funnits om Kjell varit på plats. Nu var Kjell på sitt andra jobb. Hade han varit här hade vi kunnat lösa det hela rätt snabbt, säger Salo till expressen.se.

Tränare byter plats

Anders Holst säger att varken Salos eller Kruses roll har förändrats efter mötet.

– Absolut inte. Tommy är som tidigare sportchef med ansvar för den sportsliga situationen och Kjell är klubbdirektör med ansvar för den övergripande verksamheten.

Efter beslutet att Salo stannar kom också beskedet att han gör en mindre ändring i lagledningen. Målvaktstränaren Jonas Levén, som suttit på läktaren som videocoach, flyttar ned i båset och assisterande tränaren Roger Rosén byter plats med Levén och får utökat ansvar för videocoachningen.

Leksand har inlett SHL-säsongen med fyra raka förluster och har bara lyckats göra tre mål.

– Nu är det full fokus på det sportsliga med början på torsdag när vi möter Luleå hemma och då är det dags att vi börjar ta poäng, säger Holst.