Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saman Ghoddos räddade ÖFK i matchens sista sekund

Lagen ägde en halvlek var, så var det bara. När hela Östersund trodde att de skulle få lämna Jämtkraft Arena med ett snopet kryss så kunde Ghoddos överraska och skjuta in 2–1-målet i matchens sista sekund.

Östersunds FK tog emot Varberg i premiären av Svenska cupen. Första halvlek bjöd Östersund på många "snett inåt bakåt-lägen" men bara ett av dem gick i mål, det var när Hosam Aiesh spelade fram Saman Ghoddos till 1–0. Aiesh var delaktig i en stor del av uppspelen efter höger kanten på samma sätt som Ken Sema var flitig på vänsterkanten. Både Curtis Edwards och Johan Bertilsson hade också bud mot mål, men 1–0 blev halvtidsresultatet.

ÖFK fick med sig en straff efter att Aiesh blivit kapad i straffområdet, men bollen gick inte Brwa Nouris väg när Joakim Wulff i bortamålet räddade straffen som var försiktigt slagen.

Douglas Bergqvist drog på sig en varning, men riktigt varför var det svårt att förstå och när domaren sedan delade ut kortet uppstod ännu mer förvirring när han riktade kortet mot en helt annan spelare, Fouad Bachirou.

Om ÖFK ägde första halvlek och tvingade Varberg att backa hem så var det nästan ombytta roller i inledningen av andra. Varberg började sätta press och nu var det ÖFK som blev mer sällsynt på deras planhalva. I den 68:onde minuten kvitterade gästerna när ex-ÖFK:aren Thomas Boakye gjorde fint förarbete och placerade ett inlägg som Varbergs Joel Palmquist kunde skjuta förbi Andreas Andersson i ÖFK-målet.

Strax efter kvitteringsmålet gjorde ÖFK två byten när Bertilsson och Aiesh klev ut och in klev Dennis Widgren och Alhaji Gero. Gero hade ett läge på slutet men bollen gick över målet. Det ÖFK ägde första hlavlek men gav bort den andra till Varberg som blev numret större i andra halvleken. Men så när som på sista sekunden kunde Ghoddos ställa allt till rätta för sitt ÖFK och slå in 2–1 i 93:e minuten.

Östersunds FK – Varberg 2–1

Målen: 1– 0 (17) Saman Ghoddos, 1–1 (69) Joel Palmquist, 2–1 (94) Saman Ghoddos. Varningar: ÖFK: Douglas Bergqvist.

För dig som loggar in:

Ghoddos blygsam i hjälterollen: "Att jag får göra två mål är bara bonus"

Känslosam återkomst till Östersund för Thomas Boakye: – Jag älskar publiken här

Matchhjälten får högst betyg – så betygsätts ÖFK-spelarna efter matchen mot Varberg

Graham Potter om sena avgörandet: – Det är nästan ett surrealistiskt ögonblick