Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhällstjänst för grannmisshandel

En 47-årig länsbo döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för att allvarligt ha misshandlat en granne.

Det var i oktober 2006 som grannen polisanmälde att den nu 47-årige mannen upprepade gånger slagit honom i ansiktet, dunkat hans bakhuvud mot marken, och klämt åt med händerna runt hans hals så att han fick svårt att andas.

Mannen fick åka ambulans till Östersunds sjukhus för att få skadorna bedömda och behandlade. Men det finns inga vittnen till misshandeln.

Den 47-årige mannen nekar till misshandeln och Östersunds tingsrätt konstaterar att ord står mot ord.

I domen utesluter rätten att någon annan än 47-åringen skulle ha skadat mannen, eller att han skulle ha skadat sig själv.

Med hänsyn till att 47-åringen tidigare är ostraffad så låter tingsrätten honom slippa fängelse, under en månad som annars skulle ha varit fallet.

Förutom att 47-åringen ska jobba i 50 timmar med oavlönad samhällstjänst så ska han också betala skadestånd på 8 590 kronor till grannen.

En av nämndemännen ville fria 47-åringen, med motiveringen att de båda männen tidigare har varit osams och att ord står mot ord.