Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhällstjänst för skotertjuvar

De två män i 25-årsåldern som stal två snöskotrar på Vemdalsskalet döms att betala skadestånd samt samhällstjänst. En tredje man åker dit för häleri.

De två männen, hemmahörande i länet, greps efter en poliskontroll i Åsarna en natt i början av april. Vid kontroll av skåpet anträffades två stulna skotrar. Männen greps och fördes till polisstationen i Östersund. Skotrarna visade sig vara stulna från ett företag på Vemdalsskalet. Förutom skotrarna, värda runt 200 000 kronor, fanns det även en motsåg som stulits från samma företag.

Stölden bedöms som grov med hänsyn till det höga värdet på det tillgripna godset och då gärningen varit planerad och föregåtts av förberedande åtgärder, bland annat rekognoscering. Den tredje personen har enligt tingsrätten varit inblandad då han lånat ut sitt betalkort vilket användes för att hyra den lastbil tjuvarna använde samt att han hade ordnat köpare på de stulna skotrarna.

De tre döms till skyddstillsyn varav två av männen får 100 respektive 60 timmars samhällstjänst. De ska även betala ett skadestånd på totalt 6 900 kronor plus 500 kronor vardera till brottsofferfonden.