Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samisk konst på Galleri Katten ska bli återkommande

Utställningen på Galleri Katten i Strömsund med Anders Sunnas tavlor är inne på slutspurten. Men det ska bli startskottet för årligen återkommande utställningar med samisk konst. Det tänker sig arrangerande Strömsunds konstforum.

– Vi vill ha en vecka kring samernas nationaldag. Det är ursprunget och hemskt om vi inte kan visa upp det. Det finns ju många samiska konstnärer och hantverkare, säger Lilian Olofsson i Strömsunds konstforum.

Målsättningen medw årlig samisk utställning har funnits redan tidigare, men varit svår att få till. Utställningen på Galleri Katten med Anders Sunna, som avslutas i dag efter en och en halv vecka, var därför efterlängtad.

– Det här är första gången på 13 år som vi har lyckats få till någon, riktigt bra dessutom, säger Lilian Olofsson om Anders Sunna, som är 24 år, född i Kiruna, välutbildad och numera bosatt i Stockholm där han går på konstfack.

– Han använder blandteknik och är väldigt bra och intressant.