Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samisk konst på Galleri Katten ska bli återkommande

Utställningen på Galleri Katten i Strömsund med Anders Sunnas tavlor är inne på slutspurten. Men det ska bli startskottet för årligen återkommande utställningar med samisk konst. Det tänker sig arrangerande Strömsunds konstforum.

Annons

– Vi vill ha en vecka kring samernas nationaldag. Det är ursprunget och hemskt om vi inte kan visa upp det. Det finns ju många samiska konstnärer och hantverkare, säger Lilian Olofsson i Strömsunds konstforum.

Målsättningen medw årlig samisk utställning har funnits redan tidigare, men varit svår att få till. Utställningen på Galleri Katten med Anders Sunna, som avslutas i dag efter en och en halv vecka, var därför efterlängtad.

– Det här är första gången på 13 år som vi har lyckats få till någon, riktigt bra dessutom, säger Lilian Olofsson om Anders Sunna, som är 24 år, född i Kiruna, välutbildad och numera bosatt i Stockholm där han går på konstfack.

– Han använder blandteknik och är väldigt bra och intressant.