Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samlade in pengar till välgörenhet

Eleverna i klass fyra i Vemdalen samlade in hela 6 000 kronor som de skänker till Filippinerna och Musikhjälpen

Under två veckor har fjärdeklassarna på Vemdalens skola bakat, målat och ritat för att på sitt sätt hjälpa de som har det besvärligt. I torsdags laddade de upp ett bord fullt med egentillverkade godsaker, tavlor och julkort utanför matbutiken i byn. Och försäljningen gick över förväntan. Klassen drog in 5 760 kronor. Pengar som de skänker till Musikhjälpen och de olycksdrabbade i Filippinerna.

– Riktigt kul, barnen har ställt upp otroligt bra och alla var överens var intäkterna skulle gå, sa läraren Ingrid Rinstad.

Att halva intäkten skulle gå till Filippinerna var en självklarhet för de tio eleverna i klassen. Det är där de har två av sina klasskamrater.

– De gick här hos oss ifjol, men flyttade tillbaka och råkade nu ut för den där oväderskatastrofen. Dessbättre har de klarat sig ganska bra, men det är många andra som behöver all hjälp de kan få, sa Elina Pålsson, 11 år.

– Det känns bra att kunna hjälpa till.

Barnen hann nätt och jämt packa upp sina saker innan folk strömmade till och bordet tömdes ganska snabbt. De hemmagjorde kolastrutarna blev slut bara efter dryga timmen.

Kakor och bullar var det också stor efterfrågan på.

– De är bakade med stor kärlek, och naturligtvis med äkta smör, sa Ingrid Rinstad.

Förutom försäljningen har barnen sålt lotter, med turridning som första pris, samt haft insamlingsbössor ute i byn.

– De har vi inte samlat in ännu, men det mesta tyder på att vi totalt kommer att få in en bit över 6 000 kronor, säger läraren Lotta Regnander som tycker att eleverna har gjort ett kanonjobb.