Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samma gamla spår som tidigare

Annons

Tyvärr blev min förhoppning om en nystart för Jämtland/Härjedalen inte av på grund av valresultatet.

Nu när region J/H startar efter nyår fortsätter S, MP och V i samma gamla spår som tidigare, vilket lett till otroliga förluster och skulder.

Förluster som beror på att de huvudansvariga, politikerna i majoritet, inte förmår eller förstår att styra den administrativa ledningen. Detta vare sig det gäller tillsättande av administrativ personal och chefer med rätt kompetens eller de rätta kriterierna för hur verksamheten borde drivas.

Majoriteten har heller inte förstått att med konkurrens så skärps alla våra insatser och engagemang.

Dessa missförhållanden har lett till att det ibland åtgått två–tre personer att utföra en kompetent persons syssla.

Med en för stor och fel sammansatt administration så spar ledningen in på personal som utför den patientnära sysslan, vilket tydligen är lättast. Detta får till följd utslitning och höga sjuktal bland vårdpersonalen, samt att tillgängligheten för patienterna blir lidande då personal saknas.

När administrationen är för stor blir avståndet mellan ledningen och dem på golvet också långt, och all delaktighet och medbestämmande möjligheter försvinner, varpå ofta personal finner andra vägar till sin utkomst.

Kanske beror missförhållandet med landstinget/regionen på att de styrande saknar engagemang och kompetens och ser uppdraget endast som en inkomstkälla.

Ove Isacson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel