Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtal med Feministiskt initiativ (FI) i Jämtland

I avsnitt sex av podden "politik med Arnsäter", som nu byter namn till "Prat om politik", träffar Per Arnsäter och Kicki Gustafsson två av talespersonerna bakom Feministiskt initiativ Jämtland, Sara Chi och Helena Åsasdotter Jönsson.

Annons

Vi frågar oss vad feminismen betyder för dem och varför den behövs i Jämtland. Enligt Sara och Helena är feminism "rättvisa för alla". Både män, kvinnor, transpersoner, homosexuella, gamla och unga ska ha rätten att vara mer av sig själv.

Helena och Sara berättar varför även unga män på landsbygden ska rösta på FI – bland annat för att befria männen från rådande "machoideal".

Men vad innebär en röst på FI konkret? Sara och Helena berättar att några av FI:s viktigaste valfrågor är sex timmars arbetsdag, samtyckeslag för att lättare få fällande domar vid våldtäktsfall, och stabilare pensioner för de äldre. Och enligt Sara står FI över blockpolitiken eftersom de hör till "det rosa blocket".

Här kan du lyssna direkt. (länk till bloggposten)

Om du vill lyssna direkt i mobilen kan du ladda ner "ÖP i ditt öra" i Itunes. Använder du inte Itunes? Lägg in den här adressen i valfritt poddradioprogram: http://feeds.feedburner.com/opidittora

Här och i mobilen finns även tidigare avsnitt:

Samtal med Socialdemokraternas Jens Nilsson

Samtal med Centerpartiets Hanna Wagenius

Samtal med Miljöpartiets Björn Lindgren

Samtal med Socialdemokraternas Kalle Olsson

Samtal med Sverigedemokraternas Marie Stensby

Vem skulle du vilja lyssna på nästa gång? Hör av dig med förslag till per.arnsater@op.se eller kicki.gustafsson@op.se