Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samtal med Pär Löfstrand, Folkpartiet

I avsnitt åtta av podden "prat om politik" träffar Per Arnsäter och Kicki Gustafsson Folkpartiets Pär Löfstrand.

Annons

Pär Löfstrand (FP) är 44 år, universitetslärare och förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Östersunds kommun. Dessutom är han ordförande för Folkpartiet i Jämtlands län, och inför valet toppar han partiets riksdagslista i länet samt Folkpartiets kommunlista i Östersund.

Pär Löfstrand intervjuas om sin syn på Centerpartiets "svek" 2012 när de lämnade oppositionen för att regera Östersunds kommun med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Han ger sin syn på skolbråk och skolnedläggningar i Östersund och berättar vad han vill göra i riksdagen – bland annat arbeta för kommunsammanslagningar. Pär Löfstrand tycker att utbildningsminister Jan Björklund (FP) gör ett bra jobb med skolan och menar att de positiva förändringarna först kommer att märkas om några år. Han säger att han gillar valfrihet och väljer att kalla sig för socialliberal. Och inför valet uppmanar han folk att välja partier som inte bygger sin politik på hat – som Sverigedemokraterna.

Intervjun gjordes den 16 april i Östersund. Här kan du lyssna direkt på hela samtalet.

Om du vill lyssna direkt i mobilen kan du ladda ner "ÖP i ditt öra" i Itunes. Använder du inte Itunes? Lägg in den här adressen i valfritt poddradioprogram.

Här och i mobilen finns även tidigare avsnitt:

Samtal med Jörgen Appelgren, Junilistan

Samtal med Sara Chi och Helena Åsasdotter Jönsson, Feministiskt Initiativ

Samtal med Jens Nilsson, Socialdemokraterna

Samtal med Hanna Wagenius, Centerpartiet

Samtal med Björn Lindgren, Miljöpartiet

Samtal med Kalle Olsson, Socialdemokraterna

Samtal med Marie Stensby, Sverigedemokraterna

Vem skulle du vilja lyssna på nästa gång? Hör av dig med förslag till per.arnsater@op.se eller kicki.gustafsson@op.se