Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samtliga passagerare tros ha dött

Ett ryskt flygplan med 224 personer ombord, varav 17 är barn, har kraschat i Egypten, uppger landets premiärminister Sharif Ismail. Det mesta tyder på att de flesta passagerarna omkommit.(TT)

Egyptiska sökarbetare har funnit vraket efter det kraschade ryska flygplanet i Hassana, söder om Arish i Sinaiöknen, enligt egyptiska flygmyndigheter. Det mesta tyder på att de flesta passagerarna har omkommit.

Enligt en regeringstalesman är 45 ambulanser är på väg till platsen, som ligger i ett bergigt område i nordligaste Sinai.

Flygplanet var på väg från turistorten Sharm el sheikh i Egypten till St Petersburg i Ryssland.

Enligt egyptiska säkerhetskällor finns inget som tyder på att flygplanet ska ha blivit nedskjutet. Premiärminister Sharif Ismail ska nu kalla berörda departement och myndigheter till ett krismöte.

Enligt de ryska uppgifterna rör det sig om en Airbus A-321 ägd av det ryska flygbolaget Kogalymavia - numera Metrojet.

Flygplanet ska ha försvunnit 23 minuter efter att det lyft från Sharm el sheikh. Enligt Expressens reporter Kassem Hamade uppger lokala medier i Egypten att planet kraschat på grund av tekniska problem.

De flesta av de 217 passagerarna var ryssar och 17 av dem var barn.

Ännu så länge är informationen till svenska myndigheter mycket knapphändig. Luftfartsverket har ingen information om händelsen, inte heller Swedavia, som driver svenska flygplatser.

– Det berör inte oss, men vi följer detta och håller oss uppdaterade. Om det påverkar rutter så är det en flygbolagsfråga, säger Charlotte Peridasamy på Swedavias presstjänst.

– Som det ser ut nu har vi inga uppgifter om att svenskar skulle finnas ombord på planet, men vår ambassad i Egypten följer ärendet, säger Jon Pelling vid utrikesdepartementets pressjour till TT.