Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuel Mensiro om läget i ÖFK: "Det är klart att jag hoppas få spela snart"

/

Han har ännu inte fått gjort ett enda inhopp i år.
Nu hoppas han snart få slippa avbytarbänken.
– Det är klart att jag hoppas få spela snart, säger ÖFK:s Sam Mensiro.

Annons

För ett par månader sedan bytte Sam Mensah ut sitt efternamn.

– Jag gick igenom en väldigt jobbig skilsmässa. Jag förknippar namnet Mensah med min fru och vår tid tillsammans. Därför valde jag att byta efternamn så nu står det Mensiro på tröjan. Jag håller nu också på att byta efternamnet även i passet, berättar Sam Mensiro.

LÄS ÄVEN: Björnsson fast på bänken i ÖFK – nu missar han EM: "När man inte spelar är det noll chans"

Men ännu har han inte fått dra på sig tröjan med namnet Mensiro på.

– Det är många som frågar varför jag inte får spela. Jag vill väl egentligen inte kommentera det eftersom det är vår coach som tar ut laget. Men jag fortsätter att träna stenhårt och hoppas att jag snart får chansen. Jag känner mig i alla fall i form och jag är skadefri, säger Sam Mensiro.

LÄS ÄVEN: Veckans Norrlandselva: "Första halvleken mot Kalmar var nog den bästa han spelat i år"

Mot Hammarby i premiären var det ytterst nära att han skulle få spela. I mitten av andra halvlek stod han redo vid sidlinjen. Han skulle då byta med Saman Ghoddos. Ken Sema skulle ta Ghoddos plats och Mensiro skulle spela på Semas yttermittfältsplats.

– Men när Mukiibi skadade sig och var tvungen att kliva av i samma stund så fick Douglas Bergqvist hoppa in och jag fick sätta mig igen, berättar Mensiro och ler.

LÄS ÄVEN: Stort intresse för historiskt Norrlandsderby: "Ett jäkla tryck"

Tränaren Graham Potters förklaring till att det inte blivit någon speltid för Mensiro, som normalt spelar back, är på grund av knäproblemen han fick efter träningsmatchen mot Hammarby i spanska Salou.

– Knäskadan var ju rätt så allvarlig och han spelade ju inte så många försäsongsmatcher på grund av den. Det är klart att han tappade en del då. Men hans chans till spel kommer framöver. Det är bara för honom att fortsätta träna så bra som han gör. Men man ska också komma ihåg att vi har bra konkurrens på våra platser. Mukiibi, "Sotte", Atta och Widgren har ju skött sig bra på backplats så här långt, säger Graham Potter.

Annons