Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandahl missar premiären

/

ÖFK:s axelskadade förstemålvakt Lennart Sandahl missar division 1-premiären mot Carlstad United.
– Som det känns nu kan jag inte spela på lördag, säger han.

Annons

Skadan uppstod för två veckor sedan i en ordinär träningssituation.

– Jag landade lite skumt på axeln, helt enkelt. Vår naprapat Gunnar Henriksson tror att det handlar om ett uttänjt eller avslit-et muskelfäste, säger Lennart Sandahl.

– Det är väl ingen värre skada egentligen. Jag hoppas vara helt tillbaka nästa vecka och känner mig på bättringsvägen, men samtidigt känns det dumt att chansa i det här läget. Jag har faktiskt inte målvaktstränat som vanligt på två veckor.

– Nej, egentligen bara när jag sträcker ut i högstaläge. Dessutom kan jag inte slänga mig heller, men där handlar det mer om rädslan att slå upp skadan, säger ÖFK-målvakten.

I Sandahls frånvaro går budet sannolikt till ÖFK:s mycket talangfulle andremålvakt Victor Hansson, som dock haft problem med ett knä och matchats sparsamt på sistone.

redo för spel, det han besvärats av är en naturlig smärta och inget som kan förvärras. Personligen tycker också att vi ska våga satsa på Victor i premiären, men det beslutet får Kalle (Björklund) och Niklas (Dahlström) ta, säger ÖFK:s målvaktstränare Janne Netzler.

– Självklart kommer han att vara lite nervös inför en division 1-premiär, men det finns heller inget annat sätt att växa in i rollen som förstemålvakt.

Lennart Sandahl, som fyller 21 år nästa tisdag, säger så här om sin 17-åriga kollega:

– Victor har det mesta som krävs. Visserligen växer man snabbt i den åldern och det kan vara lite problem att hålla koll på kroppen, men den delen har han kontrollerat den här säsongen. Jag tycker faktiskt att han borde fått chansen att testa i pojklandslaget.

– Jag och Victor är nog ganska lika i spelstilen, går gärna ut på djupledsbollar i straffområdet. Tomas däremot är skickligare i närspelet med sina reflexer, en linjemålvakt kan man säga. Men på det stora hela har vi mycket gemensamt, inte minst samma tränare, säger Lennart Sandahl.

Meijer, förstemålvakt i ÖFK förra säsongen, tränar kontinuerligt med laget varje måndag och onsdag. Meijer vaktade kassen mot Ersboda i Svenska cupen och står redo som back-up i en eventuell krissituation.

Mer läsning

Annons