Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandegård stänger kliniken efter 20 år

I onsdags förra veckan tog ortoped Jan Sandegård emot den sista patienten på Storsjökliniken. Nu stänger kliniken och lokalerna städas ut.

Annons

Jan Sandegård har drivit en privat ortopedisk öppenvårdsklinik i nästan 20 år.

I samverkan med ortopedkliniken på sjukhuset har Storsjökliniken bedrivit lättare dagkirurgi i händer, fötter och knän. Personalen har haft en förhoppning om att verksamheten skulle få fortsätta även efter det att Jan Sandegård pensionerats. I februari fyllde han 71 år.

två dagar i veckan och nu hade vi vår sista vanliga arbetsdag i onsdags förra veckan, säger Viveka Sandegård som jobbat på kliniken tillsammans med Jan i 20 års tid.

– Den frågan har jag fått många gånger. Vi har vetat om det här, och kunnat bearbeta det, i två år. I fjol sköt vi upp beslutet tre gånger eftersom vi trodde att landstinget ville satsa på det här och skaffa en efterträdare i våra lokaler. Men nu vet vi att det inte kommer någon efter oss, att det bara är att lägga ner, säger Viveka Sandegård.

– Det känns bra. Det är färdigbearbetat.

Landstinget bestämde sig för några år sedan att satsa på specialiserad dagkirurgisk vård inriktad på knäskador i samarbete med Vintersportcentrum på Campus. Den mottagningen håller på att byggas upp och när den startar kommer troligen Jan Sandegård och hans personal från Storsjökliniken att finnas med – en dag i veckan.

– Men vi har satt som villkor att vi får fortsätta att operera de saker vi opererat i 20 års tid, säger Viveka Sandegård.

– Men det blir i mycket liten skala, inte alls i samma omfattning som på Storsjökliniken som nu läggs ner.