Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandegård stänger kliniken efter 20 år

I onsdags förra veckan tog ortoped Jan Sandegård emot den sista patienten på Storsjökliniken. Nu stänger kliniken och lokalerna städas ut.

Jan Sandegård har drivit en privat ortopedisk öppenvårdsklinik i nästan 20 år.

I samverkan med ortopedkliniken på sjukhuset har Storsjökliniken bedrivit lättare dagkirurgi i händer, fötter och knän. Personalen har haft en förhoppning om att verksamheten skulle få fortsätta även efter det att Jan Sandegård pensionerats. I februari fyllde han 71 år.

två dagar i veckan och nu hade vi vår sista vanliga arbetsdag i onsdags förra veckan, säger Viveka Sandegård som jobbat på kliniken tillsammans med Jan i 20 års tid.

– Den frågan har jag fått många gånger. Vi har vetat om det här, och kunnat bearbeta det, i två år. I fjol sköt vi upp beslutet tre gånger eftersom vi trodde att landstinget ville satsa på det här och skaffa en efterträdare i våra lokaler. Men nu vet vi att det inte kommer någon efter oss, att det bara är att lägga ner, säger Viveka Sandegård.

– Det känns bra. Det är färdigbearbetat.

Landstinget bestämde sig för några år sedan att satsa på specialiserad dagkirurgisk vård inriktad på knäskador i samarbete med Vintersportcentrum på Campus. Den mottagningen håller på att byggas upp och när den startar kommer troligen Jan Sandegård och hans personal från Storsjökliniken att finnas med – en dag i veckan.

– Men vi har satt som villkor att vi får fortsätta att operera de saker vi opererat i 20 års tid, säger Viveka Sandegård.

– Men det blir i mycket liten skala, inte alls i samma omfattning som på Storsjökliniken som nu läggs ner.