Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell efter segern: "Det här har vi kämpat för"

Östersundskillen Patrik Sandell tog hem segern i söndagskvällens Global Rallycross-tävling.
– Det är helt fantastiskt! Det här har vi kämpat för hela året, säger 33-åringen.

Annons

Finaltävlingen i Supercar-klassen kördes i Detroit och avgjordes sent på söndagen, svensk tid. För Östersundsföraren slutade tävlingen på bästa tänkbara sätt. Efter tio varv körde Sandell över mållinjen i sin Ford Fiesta ST – cirka fyra sekunder före amerikanen Scott Speed som hamnade på andra plats. Svensken Sebastian Eriksson, som ligger tvåa totalt, slutade på tredje plats.

– Jag visste att vi hade en jättesnabb bil och farten för att kunna vinna. Inför finalen försökte jag att inte tänka för mycket utan bara försöka göra samma sak som tidigare, säger Sandell några timmar efter målgång.

Segern var Sandells andra vinst någonsin i Global Rallycross-serien. Den första kom i Washington förra året. Tolv förare deltog i racet som kördes på Belle Isles gator.

– De sista två eller tre varven kunde jag ta det ganska lugnt. Jag är jätteglad för teamet och alla som är med runtikring. Det här var en viktig seger för oss, säger Patrik Sandell.

I lördagskvällens deltävling ledde jämten ända in i slutet – sedan satte en trasig drivaxel stopp.

– Det är väl klart att det är surt som fan. Men är det ett tekniskt fel så är det inte mycket jag kan göra. Det var bara att rycka på axlarna och bita ihop och komma igen.

Söndagens seger innebär alltså en skön revansch för Sandell som tävlar för Bryan Hertha Autosport-stallet. Efter tävlingen åkte han till flygplatsen – några dagars semester väntar och de ska han spendera på Mallorca.

– Nu ska jag ta och dricka två öl på flygplanet och sedan lägga mig och sova. Jag är väldigt trött.

Sex tävlingar har körts och sex återstår. Östersundsföraren går till halvtidsvila på bästa tänkbara sätt.

– Jag ser med tillförsikt fram emot resten, avslutar Sandell.

Läs även: Efterlängtad framgång för snabb Sandell