Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell gjorde succe på X Games

Det blev succé för Patrik Sandell i rallycross-debuten.

Jämten åker hem från X Games och Global Rallycross Championship i Brasilien med en bronsmedalj i fickan.

Annons

– Det känns helt grymt! Det går inte att komma hit och tro att man bara ska åka ifrån allihop, för alla här är skitduktiga. Jag lovade mig själv att ändå ta med mig så många poäng som möjligt härifrån, men att det skulle bli en tredjeplats är helt sjukt, säger Patrik Sandell som tävlar för Ford OMSE.

Men succén såg inte helt självklar ut. Sandell lyckades inte riktigt i det inledande tidskvalet under lördagen och fick en dålig startposition under det första tävlingsheatet under söndagen. Svensken lyckades dock köra upp sig och tog sig slutligen vidare till final via sista chansen. I finalen startade han som sista bil, med alla toppåkare framför sig.

Men återigen fick han till en kanonstart, tog sig förbi på innern och låg fyra, när loppet avbröts då för många bilar stod parkerade längs banan. Det innebar omstart och att Sandell återigen fick starta sist. Men efter ännu en stark start var han åter fyra efter första kurvan.

– Jag jagade trean länge och väl, men lyckades ta Jokervarvet i precis rätt ögonblick. Jag låg i rumpan på honom när han gjorde sitt jokervarv och lyckades köra ifatt honom igen, och sen kunde jag gå om honom när jag tog mitt jokervarv, säger en riktigt nöjd Sandell som under söndagen även firade sin 31:a födelsedag.

Vann gjorde Scott Speed, tidigare F1-förare för Red Bull och numer i NASCAR, före finländaren Toomas Heikkinen. Nästa tävling i Global Rallycross Championship är X Games i Barcelona i mitten av maj.