Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell jagar tredje raka segern i VM

Is och snö – inga problem.
Trångt, kurvigt och stenigt – check där också.
Efter två segrar i två helt olika typer av VM-rallyn väntar åter helt nya förhållanden.

– Vi ska nog klara av snabba, svepande grusvägar också, det är ju som på I 5-skogen, säger Patrik Sandell på plats i Portugal.

Patrik Sandell och codrivern Emil Axelsson har fått en helt lysande start på sin VM-säsong. Först seger på isiga vägar i Norge och sedan ny seger när duon virkade sig fram på Cyperns kringelkrokar snabbare än alla andra.

När deltävling nummer tre startar i morgon bjuds PWRC-förarna på helt nya förhållanden igen.

– Här snackar vi verkligen attackrally, vi kommer att ligga mycket närmare gränsen för hur fort vi kan köra nu än senast.

– Det är snabba, svepande grusvägar, som på I 5-skogen fast öppnare och dammigare, säger Sandell.

– Absolut. Att ligga och köra jättesakta som på Cypern är väl kanske inte så himla upphetsande, det är den här typen av rallyn jag gillar.

– Det är tempoväxlingarna, säger Sandell efter viss betänketid.

Sandell vill vara på pallen för att kunna vara nöjd, men samtidigt målar han inte alls ut sig som någon favorit.

– Armindo Araujo som vi hade sån tuff kamp med på Cypern kör ju på hemmaplan nu, han kommer att vara riktigt snabb.

Och det mesta talar väl för det, Araujo utmanade Sandell hela vägen på Cypern och tappade segergreppet först på den näst sista sträckan när portugisen fick problem med växellådan.

Rallyt startar med en två kilometer lång prolog – 18 sträckor och 36 mil senare vet vi om Sandell lyckats greja ett osannolikt VM-hattrick.

1) Patrik Sandell, Sverige, 20 poäng, 2) Armindo Araujo, Portugal, 13 poäng, 3) Eyvind Brynildsen, Norge, 8 poäng, 4) Andis Neiksans, Litauen, 8 poäng, 5) Martin Prokop, Tjeckien, 6 poäng, 11) Patrik Flodin, Sverige, 2 poäng