Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell tillbaka på pallen i Washington – lyfter i GRC-totalen

Efter segern i Dallas i april har det gått tyngre för Patrik Sandell i GRC-serien i rallycross. Fram till i helgen. Då slog han till med andraplats i Washington, ett ställe han trivs på.

Annons

Det var i Washington som rallycross-jämten Patrik Sandell tog sin första seger i Global rallycross-seriens supercar-klass 2014. I fjol var han tvåa.

Under helgens deltävling i den amerikanska huvudstaden visade Patrik Sandell direkt att han ville vara med där framme. Femte plats på träningen och lika i kvalet, där han dock var väldigt nära trion närmast före.

I heaten blev han trea och tvåa, båda gångerna med Scott Speed i topp. Patrik Sandell blev sedan tvåa även i semin, då efter GRC-ledaren Tanner Foust.

Han visade därmed att farten för täten fanns där, att han var i form efter några veckor hemma i Jämtland och att teamet Bryan Herta Rallysport jobbat bra med bilen. Det började kännas att Patrik Sandell efter två åttondeplatser och en fjärdeplats nu var på gång igen.

Efter en riktigt bra start kom han ur en tilltrasslad situation i första kurvan som tvåa. Tävlingen suverän Scott Speed, som vunnit alla heat under resan fram, höll sig kvar i ledningen nu också hela vägen.

Patrik Sandell var den ende som kunde utmana amerikanen och hade snabbast varvtiden av alla under finalen. I mål var Sandell 1,7 sekunder bakom Speed medan övriga fältet var distanserade med nära tio sekunder eller mer.

Sandell klev nu upp från femte till fjärde plats i totalen och närmade sig pallen med Steve Arpin endast 16 poäng före som trea. Däremot blev det större glapp till Speed, som ny lyfte till andraplats, 45 poäng före Sandell och bara 6 poäng bakom ledande Foust.

Fyra deltävlingar återstår i GRC, närmast Atlantic City, sista helgen i augusti.