Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell vann klasseger i Svenska Rallyt: "Vi har haft en superhelg"

Patrik Sandell bytte från rallycross- till rallybil. Det gick lika bra.
Östersundaren vann tvåhulsdrivet i den historiska klassen i Svenska Rallyt.
– Vi har haft en superhelg, säger Sandell.

Annons

I Svenska Rallyt ingår även en tävlingsklass kallad "Historiska klassen". Dessa ekipage genomför alla sträckor av rallyt, fredag och lördag.

En av deltagarna var Patrik Sandell, som körde en Ford Escort MK 2. Han och kartläsaren Björn Lindberg kom till start i 2WD och det hela slutade med en andraplats totalt och seger i 2WD.

– Vi har haft en superhelg i skogen. Körningen har stämt perfekt och vi har haft grymt roligt, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

Den andra jämten i klassen var Niklas Nilsson, också han Jämtlands MK. Nilsson och Dan Hoff slutade trea i totalsammandraget i en Volvo 242.

Totalt kom mellan 50 och 60 ekipage till start i den historiska klassen, som vanns av altmeister Mats Jonsson, Forshaga. Jonsson körde för övrigt den Mazda som Nordjämtens Magnus Strömberg haft under en del av sin tävlingskarriär.