Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell visar storform

De gamla rallytakterna sitter i för Patrik Sandell som bytte vardagen i Global Rallycross-mästerskapet mot vanligt rally i det kinesiska mästerskapet.

Efter segern i GRC-mästerskapet veckan före flög Östersundaren Sandell till Kina för Rally Beijing.

– Jag fick en inbjudan för några veckor sedan och trots att rallycross nu är det jag satsar på ligger rally mig fortfarande varmt om hjärtat så efter en snabb check i kalendern kände jag att det passade perfekt, förklarar Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

Efter de första dagarna hade Chris Atkinson skaffat sig en stabil ledning i tävlingen men Sandell och hans co-driver Per Almkvist var framme på andra plats, och under sista dagen gick de för segern. Duon var snabbare än Atkinson på den sista dagens tre första sträckor och låg 20 sekunder bakom inför den sista sträckan, där ledande Atkinson fick punktering och Sandell kunde gå förbi och ta hem segern.

– Jag är jätteglad över segern och framförallt för hela teamet som jobbat jättehårt med att bygga den nya bilen och med att hitta en perfekt setup under tävlingen. Fantastiskt kul att dessutom vinna två helger i rad. Och i två olika sporter! säger Patrik Sandell, som nu åker hem till Sverige och laddar batterierna innan nästa Global Rallycross-tävling i New York.

Resultat; Rally Beijing:

1. Patrik Sandell / Per Almkvist

2. Chris Atkinson / Stephan Prevot

3. Niall McShea / Dale Moscatt

4. Mark Higgins / Carl Williamson