Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandellförlorade sekundstrid

/
  • Sandell ledde inför den sista dagen men tappade ledningen till Nasser Al-Attiyah, Quatar.

Patrik Sandell gjorde allt rätt men det gick ändå inte ­lika fort som för Nasser Al-Attiyah. Därmed fick han nöja sig med en andraplats i VM-rallyt på Sardinien.
– Just nu känns det lite snopet, säger han.

Annons

1,5 sekunder. Det var vad som fattades för Patrik Sandell och codrivern Emil Axelsson när de gick i mål i VM-rallyt på Sardinien.

En prestation som han inte riktigt var nöjd med just då:

– Att förlora så på målsnöret är jävligt snopet. Självklart var jag väldigt besviken. Men det är bara att bryta ihop och komma igen som det heter, säger Patrik Sandell.

Redan några timmar efter målgång hade Sandell ändå omvärderat prestationen. Andraplatsen i PWRC, Production World Rally Championship, var ändå rätt okej.

– Åtta poäng är ju väldigt bra för mästerskapet och det är ju för det vi kör. Det var som Emil sa ”när vi står där i England sen och är mästare så ser vi de här poängen som väldigt viktiga”, säger Sandell.

körning var Sandell i ledning med 23 sekunder före Nasser Al-Attiyah, Quatar. Men redan på den första sträckan i går så tappade han tid.

– Jag blev hindrad på första sträckan när vi kom ikapp bilen framför. Det var så mycket damm så vi såg ingenting och vi tappade säkert sju–åtta sekunder. Det var snopet, men så är det. Men italienaren kom sedan och bad om ursäkt, han hade inte sett oss heller på grund av dammet.

Förutom den incidenten fungerade allt väldigt bra för Sandell. Inför den sista sträckan ledde han med fyra sekunder före Al-Attiyah.

– Vi körde för kung och fosterland och provade allt vi hade men det gjorde han också. En maxattack på riktigt, han gjorde en fantastisk avslutning. Han var snabbare än oss på de sista två sträckorna samt den första där vi blev hindrade, säger Sandell.

ligger Sandell fortfarande på tredjeplats. Leder gör Al-Attiyah på 31 poäng, tvåa är Armindo Araujo, Portugal på 29 och Sandell har 28.

– Det ser fortfarande helt okej ut. Nu är det bara att ladda om.

Nästa VM-tävling är i Grekland om tre veckor.

Snabbast totalt i det italienska VM-rallyt var Jari-Matti Latvala, Finland, som hade ledningen från start till mål. Han var 29 sekunder före landsmannen Mikko Hirvonen. Trea var franske världsmästaren och förra årets vinnare Sebastien Loeb.

Mer läsning

Annons