Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandells sköna seger

Årets Global Rallycross-mästerskap har inte börjat något vidare för Patrik Sandell. Men i den tredje deltävlingen kom vändpunkten.

Annons

Östersundaren Patrik Sandell hade haft en motig inledning på sin andra säsong i Global Rallycross Championship. Punktering förstörde premiären (på Barbados, inför 20 000 åskådare). I Austin, Texas hade han bra läge inför finalen, men det slutade med en diskning.

Men i söndagens tävling i Washington blev det succé. Redan på träning och i tidskvalet gjorde Sandell topptider, och efter en bra start i finalen med sin Ford Fiesta fick han kliva överst på podiet.

– Jag hade fullt fokus på de små detaljerna den här helgen och jag tror det var det som avgjorde till min fördel, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

Nästa deltävling körs nästa månad, i New York.

– Jag ser med tillförsikt fram emot resten av säsongen, vi har farten att kunna vara med och fightas om pallen hela säsongen och nu klättrade vi också rejält mot toppen i mästerskapet, säger Sandell.