Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandström nära USM-medalj

Det blev inga medaljer för länsåkarna första dagen av USM. Närmast var William Sandström, Åre, på fjärdeplats.

För tredje gången gillt under 2000-talet arrangeras ungdoms-SM i alpint i Vemdalen. Över 400 ungdomar i åldern 14–15 över hela Sverige har kvalat om de ungefär 200 platserna till USM-veckan. En vecka som inleddes i går med störtlopp i Björnrike.

en överlägsen vinnare genom Lisa Blomqvist, Umeå, som varit stark under hela säsongen. Hon vann med en marginal på 1,67 sekunder före Lovisa Grant, Lidingö. Bästa länsåkare var Anna Kling, Åre, med sin femteplats. Ytterligare en länsåkare klättrade in på topp 10-listan genom Sara Ottosson, Östersund-Frösön, som var åtta.

På herrsidan var William Sandström, Åre, fyra endast 27 hundradelar från pallen:

– Jag hade några missar men jag körde rätt fort ändå. Jag är nöjd, men det känns lite tråkigt att det var så nära pallen. 27 hundradelar är ingenting i störtlopp.

Vann tävlingen gjorde Casper Stein-Lagerheim, Sundsvall. Övriga länsåkare i toppen var Anton Malm, Östersund-Frösön, på femte plats och Sixten Svensson, Åre, på elfte.

USM fortsätter i dag med super-G i Björnrike.