Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandström sänkte Frösön i finalen i Domarcupen

En av Domar­cupens målfarligaste spelare och bäst på plan i finalen.
Ingen skräll kanske att Martina Sandström spelade hem vinstchecken till ÖDFF.

Annons

Till och med matchvinnaren själv hade en bra känsla strax före avspark mot Frösön:

– Jag gick taggad in till det här derbyt. Det är bra att få spela den här typen av täta matcher innan säsongen. Dessutom orkar man köra för fullt i alla lägen eftersom det bara är 50 minuters speltid, sa Martina Sandström.

hela tiden spelbar på ÖDFF:s högerkant i finalen, rev också fram ett friläge i en halvlek som annars präglades av ett prestigeladdat ställningskrig.

Det avslutet gick utanför och vi hade 0–0 i paus.

Men sen var det dags.

– Kina Sundelin sköt ett stenhårt skott utifrån som målvakten inte kunde hålla och för mig var det bara att nicka in returen, sa Sandström som därmed gjorde sitt fjärde mål i turneringen.

– Det lär det säkert kunna bli, derby är alltid derby. Men just nu tycker jag nog att vi ligger steget före, faktiskt.

Vi håller nog med. Utan att glänsa på något sätt kändes ÖDFF något tyngre än Frösön, som hade svårt att jobba fast bollen i sista tredjedelen av banan.

spelade sig division 4-laget Stugun fram till final via segrar mot Ytterhogdal och Brunflo, men hade därefter inte särskilt mycket att sätta emot ett spelskickligt och offensivt balanserat Frösön. Värdefulla ÖFK-lånet Patrik Henriksson fick stora ytor att jobba med och hade själv chanser nog att avgöra matchen redan i första halvlek. Dessutom hade Björn Hamberg en skott i ribbkrysset redan efter 45 sekunder.

Nu dröjde 1–0 ända till 42:a spelminuten, men var desto snyggare:

Richard Hamner nickade tillbaka ett svepande inlägg genom straffområdet, där Kristoffer Henriksson dök upp och dräpte in bollen med en vänstervolley. Hamner spädde på till 2–0 minuten senare och Henriksson fastställde slutresultatet till 3–0 på straff i matchens absoluta slutskede.

bort ÖFK U19, K/D och Ope i gruppspelet, gick därmed obesegrade genom Domarcupen med 15–2 i målskillnad.

Det här anfallsglada gänget kommer nog att räcka en bra bit även i trean.

ÖFK U19–Ope 3–0, Alsen–Brunflo 1–1, Ytterhogdal–Alsen 3–3, K/D–Frösön 1–2, Stugun–Brunflo 3–0, ÖFK U19–Frösön 1–4, Brunflo–Ytterhogdal 1–2, K/D–Ope 1–3, Alsen–Stugun 2–1, K/D–ÖFK 1–2, Ope–Frösön 0–6, Stugun–Ytterhogdal 2–0.

ÖDFF–Ope 1–0, Frösön–Strömsund 2–0, Frösön–K/D 1–0, Myssjö/Oviken-Ope 1–6, ÖDFF–Myssjö/Oviken 9–0, K/D-Strömsund 5–0, Myssjö/Oviken–Strömsund 0–2, Ope–K/D 0–6.

Målen: 1–0 (42) Kristoffer Henriksson, 2–0 (42) Richard Hamner, 3–0 (50) Kristoffer Henriksson.

Domare: Ronnie Segersten.

Målen: 1–0 (31) Martina Sandström.

Domare: Camilla Lovén.