Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken höll liv i semifinalen

Sandviken tog avsked från klassiska Jernvallen med en seger och fortsatt hopp om SM-final. Västerås besegrades med 7–4 och nu väntar en avgörande match i morgon.

Västerås kunde med en seger i den fjärde semifinalmatchen mot Sandviken bli klart för lördagens bandyfinal – och bortalaget fick en smakstart. Redan efter tre minuter ordnade Jonas Nilsson ledningsmålet.

Men Sandvikens ungdomar ville annorlunda. 17-årige Simon Jansson kvitterade efter ett solonummer och lika gamla Kalle Mårtensson gjorde 2–1 efter dryga kvarten spelad.

Jonas Nilsson blev tvåmålsskytt i och med 2–2-kvitteringen, innan Sandviken kunde dra ifrån till 4–2 före halvtidsvilan.

Den andra halvleken startade i ett långsamt tempo och fick inte liv förrän VSK:s Jonas Nilsson gjorde sitt tredje mål för dagen. Då vaknade också Sandviken, som gick upp till både 5–3 och 6–3 inom loppet av en minut.

Hemmalaget vann till slut med 7–4, i det som alltså var den sista matchen som spelades på Jernvallen från 1938. Den nybyggda hallen ska heta Göransson Arena men namnet Jernvallen ska leva vidare genom ”Jernvallenområdet”.