Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikens camping såld till fastighetsbolag – väntar sista sommaren på dansbanan?

Året sommar kan bli den sista på Sandvikens dansbana. Dansstället och campingen ligger på området som just sålts till bolaget Cernera.
– I dagsläget vet vi inte riktigt hur det blir i framtiden. Det ska bli bostäder på området, säger Sebastian Brandt, projektchef för Cernera.

Sandvikens camping ligger precis vid Storsjöns strand inte långt från Vallsundsbrons fäste. Upp i backen intill ligger dansbanan som hör till de klassiska sommardansbanorna i Jämtland. I närmare 50 år har dansintresserade roat sig till de bästa dansbanden i landet.

Den kan vara historia om något år. Kanske redan nästa år.

Cernera som är ett av Västsveriges största privata fastighetsbolag har köpt fastigheten med Sandvikens camping och dansbana.

Bolaget planerar för att bygga 350 bostäder på fastigheten. Det ska bli blandad bebyggelse med flerfamiljshus, villor och radhus.

– Vi får se om det går att ha kvar dansbanan och campingen eller om de läggs ner. Campingen är väldigt gammal och sliten och behöver modifieras. Samtidigt är det stora ytor. I sommaren kör vi i alla fall som vanligt, säger Sebastian Brandt.

Cernera har sitt säte i Borås och äger framförallt fastigheter i västra Sverige. Projektchefen Sebastian Brandt säger dock att man länge velat inleda projekt i Östersund. Sebastian Brandt är själv uppvuxen på Frösön.

När bolaget fick vetskap om planerna på en ny stadsdel, Knytta, vid Vallsundsbrons fäste och kunde förvärva campingområdet gjorde man slag i saken.

– Läget är ett av trevligaste man kan tänka sig, säger Sebastian Brandt som däremot inte vill uttala sig om prislappen på förvärvet.

– Jag kan inte yttra mig om det i dagsläget.

Etableringen i Östersund kallar bolaget en milstolpe.

Östersund expanderar och det byggs bostäder som aldrig förr

Läs mer:

Drygt 4 000 bostäder på gång i Östersund - ÖP har hela listan

Hårt tryck på den kommunala tomtkön i Östersund – nu söks det febrilt efter nya områden