Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sång, musik och jubel. Nu är det konsär.

Aulan sjuder av liv och på scenen framförs det ena glada numret efter det andra. Det är ”Konsär” med Jämtlands Gymnasiesärskolas elever.

De cirka 50 eleverna på särskolan har själva fått bestämma vad de vill sjunga, och om de vill vara med i showen över huvud taget.

arrangerar särskoleeleverna konsert, och en som gärna vill vara med är David Uhlin. I år är det tredje året i rad han har tagit på sig skinnstället och peruken och framfört hårdrocksnumret ”Hearts on fire”.

– Jag är inte nervös och inte blyg heller så det är bara att sätta igång och sjunga, säger han.

Han har alltså inga som helst problem att ställa sig på scenen och sjunga för den stora publiken bestående av främst Palmcrantzskolans lärare och elever.

– Det är kul. Det är kul att titta på dem.

Malin Jungbäck älskar att sjunga och i ett av numren står hon själv på scenen och sjunger Charlotte Perellis låt ”Hero”. Hon vill inte att publiken ska applådera efter att hon har sjungit, säger hon innan det är dags att ta ton. Men hon får lite applåder i alla fall.

– Jag är nervös men samtidigt försöker jag att inte bry mig, säger hon efter att konserten är slut.

särskoleeleverna tre konserter. I går kväll var det dags för familj och vänner att få se eleverna sjunga och dansa.