Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sång och dansshow för Basse

Allmänhetens engagemang för Bassestiftelsen är stort. I helgen fylldes Storsjöteatern med välgörenhetsevenemang för att samla in pengar till Bassestiftelsens arbete.

Annons

Bakom välgörenhetskonserten stod Carlos Dancestudio i samarbete med ABF, och där en rad unga förmågor sjöng och dansade från stora scenen under fyra timmar. Inträdet var gratis och publiken fick i stället köpa bingobrickor och även ge ett personligt bidrag till stiftelsen.

– Vi har kallat det här för en bingoshow och publiken bjuds på dans och musik, samtidigt som vi säljer bingobrickor där överskottet går till Bassestiftelsen. Hittills har vi haft närmare 200 besökare, Folk kommer och gå här hela tiden men jag hade väntat mig ännu fler, säger Anna Carin Borgebo, ABF.

Gunvor Frisk är här för att se på barnbarnen som uppträder på scenen.

– De dansar magdans och sjunger och så gynnar jag alltid Bassestiftelsen, säger hon.

Sedan tillkomsten 1995 har Bassestiftelsen dragit in 500 000 kronor per år. Totalt cirka 8 miljoner kronor har samlats in till förbättringar i barnens sjukhusmiljö.

– Det här är fantastiskt hur allmänheten hela tiden hittar på nya saker på att dra in pengar till stiftelsen. Närmast kommer vi glasa in den stora balkong som byggdes här om året på sjukhuset, säger Anna Bernholm, barnsjuksköterska och ordförande i Bassestiftelsen.