Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sånghusvallen växer - ny förskola planeras

Sånghusvallens skola är för liten för att vara den F-6-skola som politikerna beslutade i våras. Därför påbörjas nu arbetet med att låta eleverna flytta in i förskolan intill - och att bygga helt nytt dagis i de kvarter där nya tomter ska säljas. En rockad på ett par år.

Annons

Konsekvenserna av vårens beslut om skolan i Sånghusvallen i Byskogen i Ås, är kända. Redan när beslutet togs i mars, att låta skolan vara en F-6-skola, så förklarade skolpolitikerna att den närliggande förskolan var tvungen att tas i anspråk.

Dessutom behövde en helt ny förskola byggas.

Nu har skolpolitikerna i barn- och utbildningsnämnden bestämt sig för ett tidschema. Meningen är att en helt ny förskola ska vara färdigbyggd hösten 2016. Då kan också den gamla förskolan intill Sånghusvallens skola användas som skollokal.

De nya tomtetapperna 4 och 5 i Sånghusvallen, totalt 70 tomter, ska nu släppas till försäljning av Krokoms kommun. Det är i dessa kvarter som en förskola med fem eller sex avdelningar ska byggas.

– Det blir ett jättestort dagis, säger ordförande i nämnden Karin Wallén (C).

– Vi ska snart kalla till ett föräldramöte i Sånghusvallen så att konsekvenserna blir kända. Vi måste ju få rum för alla barnen.

Bakgrunden till beslutet i våras var att skolan inte fick plats för alla barnen och att de äldsta skulle få gå i Ås skola. Protesterna blev stora och politikerna tog beslutet att låta alla barn upp till sexan gå kvar "hemma".