Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sånghusvallens skola blir F-6-skola

Alla elever får gå kvar i Sånghusvallens skola.

Det beskedet kom på måndagskvällen.

Hög inflyttning de senaste åren har bidragit till att det varit trångt i Sånghusvallens skola. Ett tidigare förslag om att eleverna skulle flyttas till Ås skola, 4,5 kilometer bort, från och med fjärde klass har kritiserats av många föräldrar i området.

Under ett extrainsatt möte på måndagskvällen fattade barn- och utbildningsnämnden i Krokom ett beslut som innebär att eleverna i upptagningsområdet trots allt får gå kvar i Sånghusvallens skola.

På mötet beslutades att Sånghusvallens skola blir en F-6-skola från och med läsåret 2016/2017. I den närliggande förskolan ska lokalerna framöver användas för skolan. En ny förskola ska också byggas i området. Den ska stå klar hösten 2015.

 – Vi har fått in mängder av synpunkter och vi har tagit till oss kritiken och har nu fattat beslut om en lösning som är hållbar på lång sikt. Vår mening har hela tiden varit att Sånghusvallen ska vara en låg- och mellanstadieskola, säger Karin Wallén, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.