Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanity imponerade – och snart är det dags för tävlingsdebut

Med över 750 delägare väckte tisdagens uppvisningsjobb med Rix FM-häst­en Sanity stor uppmärksamhet.
Och många var imponerade, inklusive tränaren Malin Löfgren:

Annons

– Han var otroligt fin ... går allt som det ska siktar vi på debut i april, säger hon.

Närmare 250 delägare fanns på plats när Sanity i tisdags avverkade ett snabbjobb mellan två av loppen på Östersundstravet. Och ingen lär ha ångrat sitt andelsköp – Sanity imponerade.

– Han gick 19,5 i 1 600 meter och sista 500 gick det i alla fall 1.17, kanske lite fortare. Och han var pigg hela vägen, klippte med öronen och hade högsta farten över mållinjen, säger tränaren Malin Löfgren som överlät tömmarna till Olle Carlsson.

– Det är tänkt att det är Olle som ska köra hästen i loppen, så det är bra att de får bekanta sig lite.

– Han var väldigt nöjd, faktiskt lite imponerad. Och det är han sällan.

Det här var det andra snabbare jobbet för Sanity och något fler är det inte säkert att det blir innan det är dags för första starten.

– Han har tränat ganska tufft hela vintern och det blir hård intervallträning även framöver, men något mer snabbjobb på rundbana tror jag inte det blir.

– Vi siktar på att starta honom på hemmaplan 10 eller 22 april, säger Malin.

– Att han inte skulle ha fart och kapacitet som räcker är jag inte orolig för, men det är en häst med nerver så hur han reagerar tillsammans med andra hästar och i startvolten kan man aldrig riktigt veta. Vi får försöka träna lite på det.

Trots att Sanity tog tisdagens snabbjobb på bästa möjliga sätt så bokade Malin in ett besök hos veterinären dagen efter.

– Veterinären får gå igenom honom och se så allt är bra och sedan smörja upp lederna lite.

– Normalt sett tar man kanske inte sin häst till veterinären om den sett så smidig ut som Sanity gjorde i tisdags men jag vill vara extra försiktig, han känns för bra för att inte vara det, säger Löfgren.