Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänk farten i Undersåker

Gångtrafikanter lever farligt i Undersåker och därför måste hastighetsbegränsningen sänkas anser en ortsbo som skrivit ett medborgarförslag.

Längs västra nedfarten från E14 till Undersåker finns ingen trottoar. Här får trafiken hålla 70 kilometer i timmen ner till Kläppenvägen då 50 kilometer i timmen gäller. Vägen är krokig och har dålig sikt och det finns flera infarter. Dessutom trafikeras vägen av tunga fordon och bussar. Många bor längs denna sträcka men det är inte säkert att gå här.

Nu föreslår en ortsbo i ett medborgarförslag som lämnats in till Åre kommun att hastigheten sänks till 40 kilometer genom hela Undersåker samt att en trottoar byggs på Byvägen. Det behövs även skyltar som säger att det finns barn i området.

Samma ortsbo har i ett annat medborgarförslag tagit upp den dåliga säkerheten vid återvinningsstationen i Undersåker. I förslaget står det att belysning bör sättas upp på platsen, att en vägg byggs mellan vägen och containrarna och att hastigheten på Vålådalen sänks från 70 till 40 kilometer i timmen från järnvägsövergången till infarten till Edsåsdalen.