Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänk politikernas arvoden

Vid pensioneringen för fem år sedan var min slutlön som läkarsekreterare vid Östersunds lasarett 17 000 kronor i månaden. Pensionen är 10 319 kronor inklusive bostadstillägg på 1 878 kronor.

Jämför med politikerna i Jämtlands läns landsting som får 40 000–120 000 kronor per månad av våra skattemedel.

Vilken grupp i samhället har sådan makt, förutom politiker och bankmänniskor, att de kan bestämma sina egna löner? Föraktet för detta fenomen stiger i samhället.

Sänk alla arvoden och sätt ett tak vid 40 000 kronor, det samlar nog engagerade och intresserade politiker som vill få till ett rättvisare och tryggare Sverige. Nu lockar höga arvoden och avgångsvederlag människor att söka dessa platser.

Kan dessa människor tänka sig att, som jag, leva på 2 000–2 500 kronor per månad som ska räcka till mediciner, tandläkare, busskort, mat, presenter till sju barnbarn, med mera?

Östersunds politiker verkar inte känna för att förbättra för dessa pensionärer. Pengarna flödar till skrytbyggen för ishockey.

Pensionär i ett trasigt Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel