Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt hastighet i Strömsunds tätorter?

Kommunstyrelsen i Strömsund har antagit ett förslag om generell hastighetssänkning i tätorterna, Strömsund, Hammerdal, Backe, Rossön, Hoting och Gäddede ner till 40 kilometer i timmen.

Annons

Förutom några undantag, främst genomfartsleder, som till exempel E45 i Strömsund och Hammerdal, där 50 kilometer i timmen kvarstår och vissa sträckor med 30 kilometer i timmen som kvarstår, så ska alltså den nya lägre hastigheten gälla.

Motiveringar till hastighetssänkningen är bland annat att tätorterna är små, att i princip alla gator/vägar saknar separerade gång- och cykelbanor, minskade föroreningar/utsläpp och ökad trafiksäkerhet.

Förslaget går nu på remiss till Vägverket och Polismyndigheten. Dessutom ges invånarna möjlighet att lämna synpunkter fram till 30 juni. Definitivt beslut tas sedan av kommunstyrelsen i höst.