Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt hastighet i Strömsunds tätorter?

Kommunstyrelsen i Strömsund har antagit ett förslag om generell hastighetssänkning i tätorterna, Strömsund, Hammerdal, Backe, Rossön, Hoting och Gäddede ner till 40 kilometer i timmen.

Annons

Förutom några undantag, främst genomfartsleder, som till exempel E45 i Strömsund och Hammerdal, där 50 kilometer i timmen kvarstår och vissa sträckor med 30 kilometer i timmen som kvarstår, så ska alltså den nya lägre hastigheten gälla.

Motiveringar till hastighetssänkningen är bland annat att tätorterna är små, att i princip alla gator/vägar saknar separerade gång- och cykelbanor, minskade föroreningar/utsläpp och ökad trafiksäkerhet.

Förslaget går nu på remiss till Vägverket och Polismyndigheten. Dessutom ges invånarna möjlighet att lämna synpunkter fram till 30 juni. Definitivt beslut tas sedan av kommunstyrelsen i höst.