Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt skatt ger inte en budget i balans

Annons

Christer Siwertsson (M) försöker ge sken av att företräda ett kraftfullt politiskt alternativ för landstinget. Det är inte min bild av hans insatser i landstingsstyrelsen, vad jag möter är snarast ett oppositionsråd som lämnar motstridiga besked och ägnar mest tid åt att vinna enkla poänger i medierna.

Ett konkret exempel: När majoriteten beslutade att höja skatten med 25 öre, var inte bara Moderaterna emot, man lovade att ta bort höjningen vid en eventuell valseger.

Gäller det löftet fortfarande? Frågan ställs mot bakgrund av att Christer Siwertsson därefter har antytt att han kan tänka sig att höja skatten, alltså stick i stäv med tidigare besked.

Att sänka skatten är knappast en politik för budget i balans. Väljarna bör innan valet få veta om Moderaterna har för avsikt att försvaga landstingets ansträngda ekonomi med 50 miljoner.

Varje demokratisk församling behöver en opposition som granskar majoritetens förslag och visar på alternativa lösningar. Så fungerar tyvärr inte oppositionen i Jämtlands läns landsting. I stället är det ideliga populistiska och motstridiga utspel.

Att de två andra borgerliga oppositionspartierna valt att distansera sig från Moderaterna – man lägger numera egna budgetar – säger något om Siwertssons nyckfulla agerande. Oppositionsrådet skrämmer bort övriga oppositionspartier!

Som största majoritetsparti är vi Socialdemokrater vana vid att bli granskade och ifrågasatta. För demokratins skull vore det välgörande om också Moderaterna ställdes till svars för sin politik. Den är inte seriös.

Ann-Marie Johansson (S)

landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel