Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanna springer i Sportens nya satsning – premiär på fredag: ”Löpningen kan skapa så mycket glädje för så många”

 
Sanna Springer
Visa alla artiklar

Trots att både stora och små lopp fått ställa in och ställa om är löpningen mer aktuell än någonsin som både tränings- och tävlingsform.
Sportens reporter Sanna Svanebo har snörat på sig sina snabbaste skor och kommer att ta tempen på löparlänet i coronatider i den nya serien ”Sanna springer”.

Lagar och rekommendationer har omöjliggjort de ordinarie motions- och tävlingsloppen som vanligtvis gör kalendern fulltecknad för löpare på alla nivåer denna tid på året.

Folkhälsomyndigheten uppmanar samtidigt till fortsatt träning och fysisk aktivitet, men att den helst ska bedrivas utomhus och utan närkontakt.

Löpningen är med andra ord en av de träningsformer som kan pågå på ett säkert sätt, men hur gör den som vill komma igång med träningen? Hur förbättras tekniken? Vilka alternativ finns för den som vill tävla och utmana sig själv?

Det är några av frågorna som Sportens reporter Sanna Svanebo söker svar på i serien ”Sanna springer”, där hon möter löpare både på elit- och motionsnivå.

– För mig är löpningen viktig för att kunna koppla bort allt för en stund, sätta i lurarna i öronen och bara springa kan göra så mycket om du haft en dålig dag. Det blir på något sätt som att man får ut det när man springer.

– I den här serien hoppas jag att vi kan hjälpa till att visa att vem som helst kan göra det och utmana sig själv, oavsett nivå. Jag tror att det kan ge och skapa så mycket glädje för så många, säger Sanna Svanebo.

Första avsnittet, där Sanna Svanebo testar på myrlöpning tillsammans med det populära initiativet ”Löpargrupp för tjejer” går att se på våra sajter på fredag, 15.00.

Serien kommer gå att se för alla som är prenumeranter eller pluskunder. Läs mer om hur du blir prenumerant eller pluskund här.

Fakta/Sanna Svanebo

Ålder: 24

Yrke: Sportreporter

Löparbakgrund: Löpning har varit en stor del av min vardag, främst under gymnasieåren när jag studerade i Stockholm och gick på löpargymnasiet i Sollentuna för en satsning som löpare.

Favoritpass: Gillar allt från kortare rundor på asfalt till intensiva intervaller på bandet och längre turer i kuperad terräng. Men är det något som jag älskar allra mest är det de långa lunkpassen på fjället, när du varken tänker på tiden, om det känns jobbigt eller något annat utan man bara är.

Mål med träningen: I yngre dagar var jag mer resultatinriktad, men i dag är målet främst att ha kul.

Aktuell som: Programledare för Sportens nya satsning ”Sanna springer”