Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanningen om de sju "övergivna" kattungarna

I onsdags publicerade ÖP en artikel från Gefle Dagblad om sju små kattungarna som dumpats i en tillsluten sopsäck.
Nu visar det sig att allt var en bluff.
– De har aldrig varit i en sopsäck i skogen. Jag gjorde det för att rädda kattungarna, säger kvinnan som uppgav att hon hittat kattungarna.

Annons

Kvinnan var hundvakt åt sin dotter. Under en kvällspromenad med hunden hittade hon en sopsäck som hon hörde pipande ljud inifrån.

Det visade sig vara sju små övergivna kattungar.

Sa hon.

Men det var inte sant.

Kattungarna hade aldrig varit i en sopsäck i skogen.

– Kattmamman försvann. Jag fick höra att kattungarna dör om mamman försvinner. Då gjorde jag en dum sak. Jag ringde polisen och sa att jag hade hittat dem i skogen, säger kvinnan.

Hon hade nämligen läst att katthemmet inte tar emot kattungar som redan har ett hem.

– Jag visste bara inte vad jag skulle göra. Jag gjorde fel, det förstår jag. Men jag gjorde det för att rädda kattungarna.

Även vi på Gefle Dagblad blev lurade av kvinnan. Artiklarna om de "dumpade" kattungarna engagerade läsarna. Många kommenterade och uttryckte sin avsky för att någon kunde behandla små oskyldiga djur på det viset.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli så här stort, säger kvinnan som nu har berättat för polisen om sin lögn.

Kattungarna togs till Gästrike katthem tidigare i veckan. Där berättar personalen att massvis med folk hörde av sig och erbjöd sitt hem till de små liven. Det tog inte länge innan de flyttade in i ett jourhem.

Efter artiklarna lämnade någon in en anmälan gällande djurplågeri till polisen. Det är oklart vad som händer med den nu efter att bluffen har avslöjats.

Gefle Dagblad har försökt nå polisen för en kommentar i ärendet utan att lyckas.

Tidigare artiklar:

TV: Sju kattungar hittades i sopsäck