Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanslöst basketdrama

Idrott kan vara grymt. Fråga spelarna i Jämtland Basket. Stryk 110-111 mot svenska mästarna Södertälje efter tre förlängningar.
– Det blir inte värre än så här, sa en frustrerad Torbjörn Gehrke efteråt.

Annons

Jämtland Basket står alltså kvar på två poäng och sladdar i tabellen, men insatsen mot Södertälje på tisdagskvällen var heroisk. Det som i slutet av fjärde perioden såg ut att bli en enkel match för hemmalaget slutade i en av svensk baskets mest dramatiska upplösningar alla kategorier.

– Jag har coachat i två förlängningar, men aldrig i tre, fortsatte Gehrke, vars lag hade chansen att avgöra både i slutet av den första- och i den andra förlängningen.

Men ivriga spelare, med trötta hjärnor gjorde ett par minimala misstag och mer behövdes inte för att Södertälje med mer rutin kunde gå ikapp och i tredje förlängningen även avgöra.

– Det här är surt. En förlust som verkligen suger. Men jag vet också att utifrån sådana här nederlag kan födas någonting annat, mycket bättre. Vi vet att vi kan och fortsätter vi nå den här kvalitén ute på banan, då kommer också segrarna, summerade en besviken, men ändå samlad Andreas Karlsson, som gjorde 17 poäng och säsongens bästa insats.

Men det var ändå en annan spelare som mer eller mindre bar upp Jämtland som lag den här kvällen. Andreas Person gjorde 23 poäng, men ännu värre var att karl´n faktiskt lirade 53 av matchens totalt 55 minuter och han gjorde det fantastiskt bra.

Innan förlängningarna var vi beredd att skriva, "ännu en hedersam förlust". Nu går det i stället sammanfatta: "Jämtland visade en lagmoral som sällan skådats. Ett mod från långa skotthåll, som dessutom gav elva trepoängare". I Luleå för två veckor sedan gick bara två in, som en jämförelse.

Fast framför allt: Jämtland basket visade denna kväll att laget har någonting stort inom sig. Det finns talang så det räcker, precis som Torbjörn Gehrke mässat om i månader nu.

Södertälje då, tja inte spelade de som regerande svenska mästare, men de hade en man som blev tungan på vågen: Kroaten Toni Bizaka var planens gigant. Han klev fram och gjorde de viktiga poängen i avgörande lägen och tillhör tveklöst basketligans allra främsta spelare.

Nu får Jämtland än en gång slicka såren, men redan på fredag bär det iväg igen. Nu till Umeå, en match som måste vinnas och nu finns också en reell möjlighet, i alla fall om spelet fortsätter se ut som här i Södertälje denna magiska tisdagskväll, trots förlusten.