Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sapmi missade kvartsfinalspelet

Skandinaviska laget Sapmi är borta ur slutspelsstriden i Conifa World Cup. Occitanien blev för svåra. Det fransk-italiensk-spanska laget vann med 1-0, (0-0) och var snäppet bättre.

Länge stod det visserligen 0-0 och chansen till avancemang mot kvartsfinal fanns för Sapmi. Men de sydeuropeiska motståndarna var mer tekniska och snabbare, vilket till sist även fällde avgörande.

Målet kom ändå till av en slump. Sapmis norske toppmålvakt Adrian Mikkelsen missade en utboxning. Bollen tog på en egen spelares ryggtavla, studsade olyckligt rakt på fötterna på en framrusande sydeuropé som kunde raka bollen i princip tom målbur.

Det var ett tufft baklängesmål, för Adrian Mikkelsen hade dessförinnan gjort ett antal högkvalificerade räddningar. Att hans enda misstag blev matchavgörande kändes därför extremt orättvist.

Matchen mot Occitanien var Sapmis andra på två dagar. Även första drabbningen i måndags var extemt jämn, men även mot Abchazien blev det uddamålsförlust, 1-2.

John Eriksson, IFK Östersund och bördig från Frankrike i Offerdal, var en av Sapmis spelare. Han konstaterade om turneringen:

– Det är kul att få vara med, men spelmässigt har det gått så där. Mycket beror på bristande samträning, menade John, som ändå var klart besviken efter att laget missat kvartsfinalspelet.

Annars saknades inte chanser. Speciellt centerforwarden Steffen Dreyer hade ett par fina lägen, som åtminstone i ett fall borde ha resulterat i mål.

Ett par hundra åskådare följde fighten i solgasset och de trivdes trots utebliven skandinavisk framgång.