Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara logotyp var bäst – ska hjälpa kommunen få fler inflyttare: ”Det är en enkel och lekfull logga”

Det var i november som tävlingen utlystes: skapa en logga till kommunens satsning Heja Strömsund. Nu är vinnaren utsedd: Sara Eliasson från Dorotea.

Det var i november som tävlingen utlystes. Det var Strömsunds utvecklingsbolag och företagare som dragit igång satsningen för att bland annat få fler att flytta till kommunen. Till det behövdes en logga och därför startades en tävling. Priset var 1 000 kronor.

Vinnaren blev en som jobbar som kommunikatör för grannkommunen Dorotea i Västerbotten: Sara Eliasson. Hon har även ett litet företag på sidan om där hon jobbar med grafisk design.

– Det var en kollega på jobbet som tipsade mig om tävlingen eftersom hon visste att jag också jobbade med grafisk design, säger Sara Eliasson.

Loggan består av Heja i guld, sedan "Ström" i blått och "sund" i rött med ett mönster. Under står flera bynamn. Fyra är tidigare centralorter innan kommunsammanslagningarna och den femte är nuvarande centralort.

• Hur kom du fram till loggan?

– Rött och blått är av någon anledning Strömsund för mig och det fungerar överallt, både i print och på webb. Heja är i guld och ska vara lite mer lekfullt, säger hon.

– Det är en enkel med lekfull logga.

Det är en bit från Dorotea till Strömsund, men enligt Sara Eliasson är hon där lite då och då för att fika och handla. När hon ska dit för att använda upp priset, 1 000 kronor i presentkort som kan användas hos de som är medlemmar i Strömsunds köpmannaförening, vet hon inte än.

– Jag tänkte ta med gubben och barnen för att fika och shoppa, men, när var och hur har vi inte bestämt, säger hon.

Här finns sajten Heja Strömsund.

Läs också:

Satsningen Heja Strömsund ska locka fler att flytta till kommunen

Lång kö till förskolan i Backe – förälder: "Det är som att kommunen hoppas på att folk ska flytta"

Engcon fortsätter att växa – bygger ut fabriken i Polen för 20 miljoner

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app