Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sarah Dawn Finer till Östersund

Sarah Dawn Finer är känd som både musiker, programledare och skådespelerska. 19 december kommer hon till Östersund med sin vinterturné och bjuder på en kväll av eftertanke och reflektion.

Sarah Dawn Finer har haft en lång karriär. Redan som tonåring började hon sjunga med några av Sveriges största artister. Sedan dess har hon hunnit med att både vinna och programleda Melodifestivalen, stått på scen som musikalartist och hon har släppt fyra soloalbum. Nu är hennes femte album "Vinterland" här.

– Det är min andra svenska platta och hälften av låtarna är nyskrivna. Det är som en fortsättning på plattorna "Winterland" och "Sanningen kommer om natten".

Sarah Dawn Finer har tidigare skrivit mycket tillsammans med Mauro Scocco som även finns med på "Vinterland" – precis som Bo Sundström och Laleh.

– Laleh har aldrig skrivit för någon annan tidigare men jag frågade henne. Efter att hon lyssnat på "Winterland" skrev hon en låt som hette Vinterland som jag fick göra.

Med föräldrar med både Brittiskt och Amerikanskt påbrå är det naturligt för Sarah Dawn Finer att sjunga på både engelska och svenska, och det är alltid självklart vilket språk en låt ska få.

– Ja det är jättetydligt. Jag har sjungit mycket på svenska. På svenska blir det lätt lite vemodigare och kallare men det gillar jag. När jag sjöng på engelska på "Winterland" var det en liten homage till mina engelska och amerikanska rötter.

I samband med nya plattan "Vinterland" åker Sarah Dawn Finer ut på vinterturné och 19 december uppträder hon på OSD i Östersund.

– Det kommer bli en kväll fylld av lugn reflektion och personlig eftertanke.