Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongens första Snötåg rullade in i Röjan

Tidigt på söndagsmorgonen rullade ett fullbokat Snötåg in vid den nya perrongen i Röjan. Runt 140 resenärer hade valt en jul i Vemdalen och bussades ut i området.

Klockan 07.57 rullade tåget in och det blev folkligt värre på stationen i lilla byn Röjan. Tåget, som startade i Malmö, bestod av fem liggvagnar och en sittvagn. Dessutom en restaurangvagn.

– Att tåget är fullbokat är självklart mycket trevligt, sa Maria Cederberg, VD för Destination Vemdalen.

– När det gäller boendet i området är det i princip fullbokat men det finns enstaka stugor och rum kvar för uthyrning.

Barbro Bondesson var en av resenärerna som klev av tåget. Då hade hon tuffat på i tåg över 14 timmar.

– Vi steg på tåget klockan sex i går eftermiddag, sa Barbro från Falkenberg.

Med sig på resan hade hon man, son och dotterns svärföräldrar.

– Vi ska till Vemdalen by där jag har dottern, det blir garanterat en fin jul för oss alla.

Hur var tågresan?

– Helt suveränt och ett jättesmidigt sätt att ta sig till fjällen. Det tar lite längre tid, men å andra sidan kan man ju sova på väg upp, sa Barbro innan hon hoppade in i den väntande bussen.

Trots att premiärturen var fullbokad har satsningen på Snötåget inte lyckats tagit ordentlig fart. Bland annat ställer man in turen vecka nio då det är allt för få bokade.

– Responsen från södra delarna av landet är tyvärr inte vad vi har tänkt och hoppats på, sa Skistars destinationschef Torgny Svensson.