Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongsbästa av ÖFK i allsvenskan

ÖFK tog sin tredje seger på fyra försök i juniorallsvenskan.
3–1 mot Älgarna efter två sena och matchavgörande mål.

Annons

ÖFK fortsätter att vräka in mål i juniorallsvenskan, totalt 11 fullträffar har laget producerat på fyra matcher.

Men det satt hårt åt mot Älgarna.

– Ja, det blev lite onödigt dramatiskt mot slutet. Vi ledde med 1–0 och verkade plötsligt tro att det var klart när de fick en spelare utvisad. Men då åkte vi på en kvittering till 1–1, med ungefär tio minuter kvar, säger ÖFK:s tränare Peter Andersson.

fick dock sista ordet på Jämtkraft Arena, då Marcus Oden forcerade in 2–1 i 87:e minuten och Jonas Lundqvist fastställde slutresultatet till 3–1 med en minut kvar att spela.

– Det var kanske lite uddlöst att inte avgöra tidigare, men bortsett från att vi bjöd in Älgarna i matchen tycker jag nog att det här vara säsongens bästa insats från vår sida.

– Det var homogent, men också betydligt mer varierat om man ser till anfallsspelet. Vi visade både tålamod och styrka i omställningsspelet, blev inte alls så enkelspåriga som tidigare, säger Peter Andersson.

– Att sortera in segern som sådan är kanske lite svårare eftersom jag vet så lite om de andra lagen i serien, men Älgarna var trots allt obesegrade innan och hade kryssat mot både Gif Sundsvall och IFK Sundsvall.

Bäst av alla i ÖFK var – som vanligt nästan – högerinnerbacken Andreas Wikström.

– Han har en oerhört hög lägstanivå och värderar hela tiden rätt i sitt agerande på planen. Det känns tryggt att ha honom i backlinjen, säger Peter Andersson.

för de rödsvarta, som toppar en kraftigt haltande tabell, blir IFK Sundsvall på bortaplan 21 maj.

Mål: 1–0 (36) Jakob Melander, 1–1 (79), 2–1 (87) Marcus Oden, 3–1 (89) Jonas Lundqvist

Mer läsning

Annons