Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongsbästa gav SM-guld till Erika Kinsey – tia på världsrankingen efter fullträff

Erika Kinsey flög över 1,92 i sitt första försök under SM-tävlingarna i Gävle under söndagen. Med det resultatet klättrar hon upp på en delad tiondeplats på världsrankingen.

Läs också: Toppresultat av Erika Kinsey i Polen – besegrade världsfyran

I torsdags ställdes Kinsey mot världseliten i Polen och lyckades där placera sig som trea efter att ha tagit 1,90 i första försöket. Under söndagens SM-tävlingar i Gävle stötte Kinsey på vissa bekymmer på samma höjd och behövde tre försök för att ta sig över, vilket även största konkurrenten Sofie Skoog behövde.

När ribban höjdes till 1,92 tog Kinsey i första försöket och blev sedan ensam att klara höjden när Skoog rev ut sig.

Resultatet som ledde till SM-guldet var en förbättring av Kinseys säsongsbästa med en centimeter, vilket gör att hon klättrar i världsrankingen. Med 1,92 placerar hon sig som delad tia i år tillsammans med fyra andra höjdhoppare.

I VM i Birmingham, som avgörs 2–4 mars, får endast tolv hoppare vara med. Sofie Skoog har tidigare i vinter tagit sig över 1,91 som bäst.

I damernas tresteg tog Emelie Nyman Wänseth silver när hon hoppade 13.12. Med det var hon endast fyra centimeter från guldet, som togs av Aina Griksaite, Spårvägen.

Läs mer om SM-tävlingarna i Gävle:

Förbundskaptenen: "Oerhört imponerande av Khaddi – hon är verkligen i form"

SM i Gävle – då hoppade Khaddi Sagnia rakt in världstoppen: "Jag har haft jobbiga år bakom mig"

Liverapporten – här följer ni inomhus-SM under söndagen