Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätherberg har god chans

Anna-Caren Sätherberg (S) från Åre hamnar i riksdagen. Om hon vill.

Hon är tillsammans med riksdagsman Sven-Erik Bucht från Haparanda Socialdemokraternas talesperson i regionalpolitiska frågor. Det är en viktig post i S.

Visserligen räcker det att en av de regionalpolitiska talespersonerna sitter i riksdagen för att det ska funka. Men mycket talar för att båda hamnar i parlamentet nästa mandatperiod.

Som ordförande för länets socialdemokrater har Sätherberg en mycket stark position i nomineringsarbetet. Räcker hon upp handen blir hon vald.

Mot henne står nuvarande riksdagsledamoten Marie Nordén, som vann en tidigare kraftmätning med Sätherberg om riksdagsplatsen. Men sedan dess har Sätherberg stärkt sina positioner, bland annat genom att hon fått ansvar för de regionalpolitiska frågorna, medan Marie Nordén är en i raden av tämligen anonyma riksdagsledamöter.

Vid en votering vid distriktskongressen 2014 talar allt för att Nordén förlorar. Men hon kanske inser det och satsar på en plats i Europaparlamentet eftersom Jens Nilsson förhoppningsvis loggar ut efter den här mandatperioden.

Sätherberg kan bli ett bra affischnamn för S i länet. Att hon inte är från Östersund lär vara en stor fördel när det drar ihop sig.

Observer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel