Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätherberg kräver högljudd debatt

Anna-Caren Sätherberg (S) anser att strippklubben självklart skulle ha lyfts fram i ljuset.
– Jag tycker att man ska debattera det här högt och ljudligt.

Annons

Oppositionsrådet blir förvånad när hon hör om Åres första strippklubb. Hon har hört ryktena men har inte förstått att det verkligen är så. Hon hade önskat att frågan tagits upp i kommunpolitiken.

– Vi vet ju att man kan ha olika meningar, även om man kanske inte trodde det fanns, säger hon och syftar på moderate politikern Göran Jämting.

Det var Jämting som i ett uttalande i LT att sexköp var okej. Han var ledamot i socialnämnden men klev av efter uttalandet och är numera endast ledamot i kommunfullmäktige.

Sätherberg har inga åsikter om turistnäringens sätt att i tysthet agera i frågan. Däremot vill hon få upp frågan i den politiska arenan,

– Vi har ju inte ens diskuterat det här i kommunen, det tycker jag är konstigt. Det är förvånansvärt. Jag ska ta upp det här som ett extra ärende på kommunstyrelsen, säger hon,

Kommunalrådet Leif Nord (M) har hört rykten från olika håll. Men han har även blivit uppringd av Diös som frågat om kommunen kan hjälpa till att få bort verksamheten från deras lokaler.

– Men vi har inte kunnat göra något, det är ju inte olagligt, säger Leif Nord.

Har turistnäringen bett dig hålla tyst om det här?

– Nej. Absolut inte. Jag kan inte gå vidare med det här när det bara har varit rykten, säger kommunalrådet.

När Dragan Bratic öppnade två strippklubbar, i Mörsil och Storvallen, vållade det stort rabalder. Men strippklubben i Åre har inga skyltar och har inte talat om för hyresvärden vad som pågår. När det inte funnits några belägg för vad som verklige pågått i lokalerna, menar Nord.

Ett problem är strippklubbarna får för mycket reklam i media.

– Han (Dragan Bratic, reds anmärkning) sa ju att nästa strippklubb han öppnade skulle heta Leif Nord. Jag har inte brytt mig om att bemöta det eftersom jag inte velat ge honom ännu mer uppmärksamhet.

Det har inte heller varit aktuellt för Leif Nord att agera i egenskap av alkoholhandläggare. Ägaren har inte ansökt om alkoholtillstånd utan bara meddelat att man tänkt sälja folköl.