Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Satsa inteallt på endyr coach”

östersund. Mathias Eckhoff stannar gärna i Jämtland. Men han vill inte att klubben riskerar något bara för att han ska få vara kvar.
– Mitt råd är att Jämtland inte ska investera i några få, dyra kontrakt på coach eller spelare.

Annons

Den norske Jämtlandscoachen har flyttat tillbaka till Oslo, men är tillbaka i Östersund för att göra en tentamen på Mittuniversitetet. En ny och en sista ”tenta” väntar i slutet av maj – därefter går det definitiva flyttlasset hem till Oslo.

för att återvända till Jämtland, men inte till vilket pris som helst.

– Jag har ingen lösning på hur klubben ska göra, men jag vill inte att Jämtland ska lägga alla eller mycket pengar på en coach. Speciellt inte i den här konjunktursituationen.

– Det är ett av mina råd. Man ska inte investera för mycket i några få kontrakt.

– Det är inte alltid rätt att satsa det mesta på en coach eller några dyra spelare. Om Jämtland väljer den variant som jag tror på, då står de också mer fri att kunna förstärka med vissa spelare.

Mathias förklarar att hans situation med en stor familj gör det svårt att fortsätta i Jämtland om inte klubben kan erbjuda honom ett bättre kontrakt.

– Det bästa vore att satsa på en coach som är singel och det är inte jag.

Mikael Bernervall har tidigare sagt att Eckhoff är klubbens huvudspår. Men Mathias Eckhoff har fler alternativ.

– Jag har kontakt med andra klubbar, bland annat i Tyskland. Det finns också en möjlighet att jag flyttar hem till Norge och satsar på ett civilt jobb.

– Jag har familj med allt vad det innebär. Jag får se. I en idealisk värld skulle jag vilja ha besked nu i maj. Men jag vill inte att Jämtland ska slava under mig. Jag vill inte pressa dem.

herrordförande Ulf Paulsson kommenterar:

– Vi träffade Mathias i onsdags och vi är fortfarande jätteintresserade av honom. Om vi lyckas komma överens är vår tanke att inte enbart ha Mathias som en matchcoach utan även använda honom på andra områden i klubben.

Mer läsning

Annons